Slot (feest)avond 21 juni 2017

Slot (feest)avond SmartenZo

Na een heel seizoen hard oefenen en optreden was het 21 juni 2017 weer zo ver. De slotavond van SmartenZo was weer aangebroken. Al een paar weken daarvoor kregen we een uitnodiging op de mat. Het werd een ‘Toppers Wild West, Thuis Best’ feestje en we werden geacht om in passende kledij te komen. Door sommigen Smartjes werden de wenkbrauwen opgetrokken en niet iedereen was even blij met dit kleding voorschrift. De feestcommissie was onverbiddelijk en maakte voor niemand een uitzondering. Het feest werd gehouden bij de Boerenbol tussen Blokzijl en Marknesse. Een prachtige locatie die door de feestcommissie in Amerikaanse stijl was aangekleed. De weergoden hadden we mee en de zwoele avond maakte dat we heerlijk buiten op het terras konden vertoeven. Iedereen werd verwelkomt met een toepasslijk welkomstlied en de feestcommissie stonden ons al mooie indianen jurkjes op te wachten. Iedereen had z’n best gedaan om er op z’n westerns uit te zien. Vele cowboys, cowgirls, en zelfs salondames kwamen op hun opperbest naar het feest. Na een heerlijk kopje koffie met wat lekkers erbij deed Annabelle het welkomwoord en werd ons het mooie programma van de avond duidelijk. Het duurde niet lang of de voetjes moesten van de vloer. Twee cowgirls kwamen ons de fijne kneepjes van het line dancen bij brengen. Tot ieders verbazing bleek dat de Smartjes niet alleen goed kunnen zingen, maar dat ze ook nog al gauw de pasjes in hun hoofd hadden. Op een enkeling na (hé Margo) ging het zeer gestroomlijnd en leken we net een echte dansgroep. Nou ja…heel af en toe werden er wel wat hakken van de buurvrouwen beschadigd, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks dat de sfeer er al goed in zat en er voor de inwendige mens ook goed gezorgd werd zorgden de feestcommissie voor nog een hoogtepunt. De Toppers waren uitgenodigd en zij zorgden er voor dat het dak er af ging. Vooral toen bleek dat de nieuwe vierde Topper ook zijn entree maakte. Het feest duurde voort en na een heerlijk broodje hamburger die de dames feestcommissie ter plekke daar bereiden werd het feest met een slot medley afgesloten.
Tja… en daarmee werd er weer een eind aan een mooi seizoen SmartenZo afgesloten. Een seizoen met een lach, maar dit jaar vooral met een traan. Eén plaats zal niet meer op gevuld worden, maar de persoon die daar stond zal door ons nooit meer vergeten worden.
Voor een ieder een hele fijne zomer en we hopen dat we in september in goede gezondheid, uitgerust en wel weer terug zijn.
Wil je meegenieten van het slotfeest, bekijk dan hier de foto’s.
Anita Lassche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.