In Memoriam

Kraggenburg 27-12-2016

Lieve Alie,

In oktober 2004 kreeg ik het idee om in de omgeving Kraggenburg/Ens een Smartlappenkoor op te richten. Als eerste heb ik jou gevraagd om mee te denken. We maakten een lijst met namen van dames die we wilden vragen. Binnen een hele korte tijd wist jij dan ook, met al je enthousiasme, veel dames uit Ens te mobiliseren. Iedereen hier in de zaal kende jou en een ieder weet dat jij heel veel mensen kende. Het koste je geen enkele moeite. Zo hebben Marian Neefjes, jij en ik samen het koor ‘Smart en Zo’ opgericht. We vormden vele jaren met z’n drietjes een hecht bestuur.

Jij was, bij Smart en Zo, helemaal op z’n Alie’s: enthousiast, gezellig, lekker roze uitdossen, veel kletsen, snelle acties, veel lachen en voorop in de polonaise. Van het ene plan naar het andere plan en ontzettend attent naar de leden toe. Smart en Zo heeft jou al een hele tijd moeten missen. Maar zo nu en dan was je er op eens en verraste jij ons allemaal.

Zo kwam jij, tot ieders grote verrassing, helemaal roze uitgedost op onze traditionele seizoensafsluiting in juli. Dit keer in het Wapentje van Ens. Je straalde, had er zin in, dronk je biertjes, danste en zong de hele avond mee. Het was zo warm binnen, dat jij al na een uur je pruik op de tafel gooide. Je voelde je thuis bij ons en die avond ‘vierde jij het leven’ en wij met jou. Het was een prachtige avond met ons allen, er werd wat afgeknuffeld. Maar waar we allemaal zo bang voor waren is toch werkelijkheid geworden: Smart en Zo moet verder zonder jou, dat gaat niet wennen Alie. Jij hoorde er zo bij!

We hebben jaren geleden van ons lid Zwan afscheid genomen door dezelfde vreselijke ziekte. Ik hoop dat jullie elkaar ergens daarboven zullen opzoeken en daar alvast een koor gaan beginnen. Als wij dan ooit daar boven mogen komen, dan kunnen we daar weer samen verder zingen. Hoe leuk en gezellig is dat Alie! In die tussentijd zullen we nog harder zingen zodat jullie ons kunnen blijven horen.

Woensdag 15 december had ons koor de laatste repetitieavond van het jaar. Ik mocht een lied uitkiezen van Lineke en koos voor Butterfly. We hebben dit lied voor jou gezongen, gefilmd en die avond nog naar je verstuurd. We wilden nog zo graag iets voor je doen. Je hebt het filmpje gezien en de andere ochtend nog een app gestuurd met allemaal smileys, met de woorden …Wat mooi!…. Dat was de laatste app van jou, daarna werd het stil, heel stil…..

 

Alie, jouw wens was, dat jouw koor nog een keer voor je zou zingen. We zongen voor jou, tijdens het afscheid in Lelystad, een van je lievelingsliedjes, ‘ Butterfly’. Je roze petje heeft Gerda op je kist gelegd, die had je zo vaak op. Wil, onze voorzitter bracht je de bloemen in onze kleuren en het koor heeft een donatie gedaan voor het Kankerfonds. Wij hebben het roze tintje van het koor tijdens je afscheid, ook een beetje gedragen. Het was niet makkelijk in de gegeven omstandigheden te zingen, maar we hebben dit met heel ons hart voor jou gedaan.

Lieve Alie, rust zacht en wat zullen we je missen………

 

Geschreven door Jeannette Kaak en voorgelezen tijdens het afscheid van Alie.

 

Afscheidslied Alie Sturm

 

Mel.: Butterfly

Veel te jong, ben jij nu, heen gegaan

Zie je nog, bij de sopjes, stralend staan

Van ’t begin al bij het koor

Een hoedje op in ’t roze en wit

Was er altijd, een dametje met pit

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

 

Alie Sturm, heel attent, en spontaan

Je moest jou, maar gewoon, laten gaan

Praatje hier en praatje daar

Ja met een lach en veel plezier

En in je hand, meestal een glaasje bier

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

 

’t Is nu stil, en dat is, ongewoon

Onze Alie, een fantastisch, mooi persoon

In onze ogen blinkt een traan

Want jou vergeten doen wij niet

Vandaag voor jou, speciaal dit afscheidslied

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

Ja moeten jou nu laten gaan

 

Tekst geschreven door Marian Neefjes.

preview_tabloid_41mm_ndc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.