Koopkorenfestival in Enkhuizen

Korenfestival Enkhuizen 7 oktober 2023

Na een lange tijd heeft ons koor zich weer eens opgegeven voor een Korenfestival. Zaterdag 7 oktober was het zover en mochten wij optreden tijdens het Koopkorenfestival in Enkhuizen. Met zo’n 40 koorleden een hele onderneming want er moet hiervoor altijd van alles geregeld worden. We vertrokken om 9.30 uur uit Kraggenburg en Trudeke één van de bestuursleden slaakte een zucht van verlichting toen om 9.00 uur de bus kwam voorrijden. Ook al regel je alles nog zo goed je bent altijd bang dat er 40 vrouwen op de stoep blijven staan.

De koorleden zagen er weer op hun allerbeste roze/wit uit en het was dan ook een mooi gezicht al die roze/witte dames in een bus. Zelfs de chauffeur was bijpassend gekleed. In Enkhuizen werden we bij het station afgezet en toen was het nog een behoorlijk eind lopen voor we bij de Westerkerk waren. Hier moesten wij ons namelijk melden voor het festival. Gelukkig hadden we de bolderkarren mee en konden alle spullen zoals instrumenten, stoelen, standaarden en krukjes hierin en hoefden we niet te tillen. Aangekomen in de Westerkerk stond de koffie voor ons klaar en stonden de eerste koren al uit volle borst te zingen.

Ons eerste optreden was om 12.00 uur in de winkelstraat van Enkhuizen. Daar togen we met elkaar heen en konden het koor gaan opstellen. We hebben een nieuwe dirigente….Sigriet Zelhorst…..en deze dag was haar eerste optreden met SmartenZo. Natuurlijk was daar bij haar de nodige spanning. Zou het allemaal wel zo verlopen dan dat ze hoopte. Nou, deze spanning was niet nodig, ze slaagde met vlag en wimpel. Met veel enthousiasme leidde ze ons koor door het eerste optreden heen. Eerst stonden er maar een paar toeschouwers te luisteren, maar na ons eerste liedje werden dat er al gauw meer. De kop was er af en dat smaakte naar meer.

Ons tweede optreden was in de Westerkerk en die zat al gezellig vol met toeschouwers. Aan de reacties uit het publiek te zien merkten we dat ons optreden in de smaak viel. De dame die de optredens aankondigde gaf nog een prachtig compliment aan onze dirigente Sigriet. Zoveel enthousiasme van een dirigent vond ze geweldig. Wat een opsteker om zo je eerste optredens met een nieuw koor te starten.

Na dit optreden moesten we tot  17.00 uur wachten om met alle koren een gezamenlijk optreden te verzorgen. Helemaal niet erg want het was mooi weer en de terrassen werden al gauw gevonden. Het gezamenlijke optreden was prachtig en vooral een kippenvel moment. Wat een volume met zoveel zangers en zangeressen bij elkaar.

Om 18.00 uur vertrokken we weer moe en voldaan op huis aan.

Anita Lassche

Nb: Wil je ook een klein stukje met ons mee naar Enkhuizen, bekijk dan hier de foto’s

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven