Workshop zangcoaching 19 januari 2013

 

Workshop zangcoaching  19 januari 2013.

Zoals de laatste jaren is gebleken heeft ons koor zo af en toe weer eens nieuwe prikkels nodig en dan hebben wij het juiste bestuur die dan iedere keer weer iets nieuws voor ons bedenken.  Zo hadden ze nu bedacht dat we maar eens een workshop zangcoaching moesten gaan volgen.  Dus werd er een zangcoach ingehuurd en kregen wij een datum dat we ons konden inschrijven.

Zaterdag 19 Januari was het dan zover. ‘S morgens werd ik al met enig wantrouwen wakker, want ja, met zo’n zangcoach moet je altijd maar weer afwachten wat je te wachten staat. Je hebt dan toch wel weer de angst dat je voor moet zingen of dat ze jou persoonlijk onder de loep gaat nemen. En doe ik alles wel zo als ik moet doen en komt ze er misschien achter dat ik misschien niet helemaal zuiver zing, ook al denk ik zelf van wel. Nee, ik was er nog niet echt gerust op.

Eenmaal aangekomen bij v. Saaze in Kraggenburg kon ik aan meerdere koorleden merken dat er best wat meer spanning in de lucht hing. We werden voorgesteld aan een leuke jonge dame die Lana Wolf heette. Lana heeft veel ervaring met zingen, zij zingt in de background van bekende artiesten en geeft meerder workshops door het land. We moesten eerst twee liedjes voor Lana zingen. Lineke stond met rode konen op het roze plateau en probeerde ons op ons aller mooist te laten zingen.  Groot was dan de schrik toen Lana ons vertelde dat wij wel wat enthousiaster mochten gaan zingen.  Wij, het bekende roze koor uit de buurt, die bekend staat om de uitstraling werden even weer met onze pootjes op de grond gezet. Lana ging direct met ons aan de gang. Eerst ademhalingsoefening voor meer uithoudingsvermogen en meer bereik. Toen moesten we allemaal een konijnen bekje trekken om nog hoger bij de noten te kunnen komen.  Nou, ik heb nog nooit zoveel zingende knaagdiertjes bij elkaar gezien. Maar het had effect. Borsten moesten de lucht in en de armen los van het lijf. Zo kregen onze oude liedjes nieuwe impulsen. Geweldig wat een energie er uit het koor kwam. We wisten niet dat we met zoveel schwung konden  zingen. Het klonk ineens zoveel mooier en professioneler.  Ook Lineke kreeg veel tips en tops waar ze met ons mee aan de gang kan.  Na een dag hard werken en een heerlijke lunch gingen wij met nieuwe muzikale bagage en vernieuwde energie naar huis. Voor mij is er een wereld open gegaan en heb nu al weer zin om het geleerde in de praktijk te brengen.  ‘Smartenzo’  is nu klaar voor de volgende uitdaging en zal nu met nog meer inspiratie  en enthousiasme van zich laten horen.

Anita Lassche

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.