Tiel

Smartlappen festival Tiel,   8 oktober 2011.

Zaterdag 8 oktober zijn we met de bus naar Tiel geweest. Daar waren we uitgenodigd om mee te doen aan het smartlappen festival wat daar in het centrum van de stad gehouden werd. Piet Paulusma had de avond daarvoor niet veel goeds voor het weer voorspeld en met paraplu’s  en dikke jassen togen wij die zaterdag de bus in. Nog maar net de polder uit viel de regen al met bakken uit de lucht maar dat mocht de pret niet drukken!

In Tiel aangekomen leek het net of die natte donkere stad in één keer op fleurde. Ongeveer 40 roze dames trokken als een roze lint door de binnenstad en dat trok veel aandacht van menige omstanders. We verzamelden ons op het grote plein in de stad waar nog 12 andere koren aanwezig waren. Daar merkten we al gauw dat er met de organisatie daar in Tiel niets mis was. De koffie stond klaar en voor een ieder was er een heerlijk lunchpakket. We moesten 3 optreden verzorgen. Optreden 1 was op een terras even buiten het centrum. En nee, daar houden wij niet zo van. Wij zingen graag voor publiek en die was daar even niet te vinden. Mede door de vele regen die daar op dat moment weer met bakken uit de lucht viel. Maar wij zijn niet voor een kleintje te vangen en onder de parasols, op elkaar geperst hebben we toch maar de eerste noten ingezet. Want ja, we waren daar ten slotte ook niet voor niets naar Tiel gekomen. Na 3 liedjes was de nattigheid zo enorm dat we onze toevlucht in het café gezocht hebben. Onder het genot van en drankje hebben wij daar nog een geïmproviseerd optreden verzorgd. De sfeer zat er toen goed in.

Na een geslaagd, droog 2e optreden mochten we ten slotte ons laatste optreden op het hoofdpodium verzorgen. Toen gingen we pas echt los. We zongen uit volle borst en vol passie, de dirigent Lineke sloeg zich een slag in de rondte en hield ons goed in de maat, de muziek speelde de sterren van de hemel en Marian sprak de boel met veel humor aan elkaar. Tot slot zongen we met alle 13 koren nog 3 liedjes tezamen. Een kippevel moment. Daarna was het op z’n Brabants feesten op het plein. Na een snelle hap in de snackbar gingen we moe, maar voldaan weer op Kraggenburg aan. Het was een heerlijke, geslaagde dag die in de bus door een trouwe fan met nog een afzakkertje af gesloten werd.

Anita Lassche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.