header

Slot (feest)avond 21 juni 2017

Slot (feest)avond SmartenZo

Na een heel seizoen hard oefenen en optreden was het 21 juni 2017 weer zo ver. De slotavond van SmartenZo was weer aangebroken. Al een paar weken daarvoor kregen we een uitnodiging op de mat. Het werd een ‘Toppers Wild West, Thuis Best’ feestje en we werden geacht om in passende kledij te komen. Door sommigen Smartjes werden de wenkbrauwen opgetrokken en niet iedereen was even blij met dit kleding voorschrift. De feestcommissie was onverbiddelijk en maakte voor niemand een uitzondering. Het feest werd gehouden bij de Boerenbol tussen Blokzijl en Marknesse. Een prachtige locatie die door de feestcommissie in Amerikaanse stijl was aangekleed. De weergoden hadden we mee en de zwoele avond maakte dat we heerlijk buiten op het terras konden vertoeven. Iedereen werd verwelkomt met een toepasslijk welkomstlied en de feestcommissie stonden ons al mooie indianen jurkjes op te wachten. Iedereen had z’n best gedaan om er op z’n westerns uit te zien. Vele cowboys, cowgirls, en zelfs salondames kwamen op hun opperbest naar het feest. Na een heerlijk kopje koffie met wat lekkers erbij deed Annabelle het welkomwoord en werd ons het mooie programma van de avond duidelijk. Het duurde niet lang of de voetjes moesten van de vloer. Twee cowgirls kwamen ons de fijne kneepjes van het line dancen bij brengen. Tot ieders verbazing bleek dat de Smartjes niet alleen goed kunnen zingen, maar dat ze ook nog al gauw de pasjes in hun hoofd hadden. Op een enkeling na (hé Margo) ging het zeer gestroomlijnd en leken we net een echte dansgroep. Nou ja…heel af en toe werden er wel wat hakken van de buurvrouwen beschadigd, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks dat de sfeer er al goed in zat en er voor de inwendige mens ook goed gezorgd werd zorgden de feestcommissie voor nog een hoogtepunt. De Toppers waren uitgenodigd en zij zorgden er voor dat het dak er af ging. Vooral toen bleek dat de nieuwe vierde Topper ook zijn entree maakte. Het feest duurde voort en na een heerlijk broodje hamburger die de dames feestcommissie ter plekke daar bereiden werd het feest met een slot medley afgesloten.
Tja… en daarmee werd er weer een eind aan een mooi seizoen SmartenZo afgesloten. Een seizoen met een lach, maar dit jaar vooral met een traan. Eén plaats zal niet meer op gevuld worden, maar de persoon die daar stond zal door ons nooit meer vergeten worden.
Voor een ieder een hele fijne zomer en we hopen dat we in september in goede gezondheid, uitgerust en wel weer terug zijn.
Anita Lassche

In Memoriam

Kraggenburg 27-12-2016

Lieve Alie,

In oktober 2004 kreeg ik het idee om in de omgeving Kraggenburg/Ens een Smartlappenkoor op te richten. Als eerste heb ik jou gevraagd om mee te denken. We maakten een lijst met namen van dames die we wilden vragen. Binnen een hele korte tijd wist jij dan ook, met al je enthousiasme, veel dames uit Ens te mobiliseren. Iedereen hier in de zaal kende jou en een ieder weet dat jij heel veel mensen kende. Het koste je geen enkele moeite. Zo hebben Marian Neefjes, jij en ik samen het koor ‘Smart en Zo’ opgericht. We vormden vele jaren met z’n drietjes een hecht bestuur.

Jij was, bij Smart en Zo, helemaal op z’n Alie’s: enthousiast, gezellig, lekker roze uitdossen, veel kletsen, snelle acties, veel lachen en voorop in de polonaise. Van het ene plan naar het andere plan en ontzettend attent naar de leden toe. Smart en Zo heeft jou al een hele tijd moeten missen. Maar zo nu en dan was je er op eens en verraste jij ons allemaal.

Zo kwam jij, tot ieders grote verrassing, helemaal roze uitgedost op onze traditionele seizoensafsluiting in juli. Dit keer in het Wapentje van Ens. Je straalde, had er zin in, dronk je biertjes, danste en zong de hele avond mee. Het was zo warm binnen, dat jij al na een uur je pruik op de tafel gooide. Je voelde je thuis bij ons en die avond ‘vierde jij het leven’ en wij met jou. Het was een prachtige avond met ons allen, er werd wat afgeknuffeld. Maar waar we allemaal zo bang voor waren is toch werkelijkheid geworden: Smart en Zo moet verder zonder jou, dat gaat niet wennen Alie. Jij hoorde er zo bij!

We hebben jaren geleden van ons lid Zwan afscheid genomen door dezelfde vreselijke ziekte. Ik hoop dat jullie elkaar ergens daarboven zullen opzoeken en daar alvast een koor gaan beginnen. Als wij dan ooit daar boven mogen komen, dan kunnen we daar weer samen verder zingen. Hoe leuk en gezellig is dat Alie! In die tussentijd zullen we nog harder zingen zodat jullie ons kunnen blijven horen.

Woensdag 15 december had ons koor de laatste repetitieavond van het jaar. Ik mocht een lied uitkiezen van Lineke en koos voor Butterfly. We hebben dit lied voor jou gezongen, gefilmd en die avond nog naar je verstuurd. We wilden nog zo graag iets voor je doen. Je hebt het filmpje gezien en de andere ochtend nog een app gestuurd met allemaal smileys, met de woorden …Wat mooi!…. Dat was de laatste app van jou, daarna werd het stil, heel stil…..

 

Alie, jouw wens was, dat jouw koor nog een keer voor je zou zingen. We zongen voor jou, tijdens het afscheid in Lelystad, een van je lievelingsliedjes, ‘ Butterfly’. Je roze petje heeft Gerda op je kist gelegd, die had je zo vaak op. Wil, onze voorzitter bracht je de bloemen in onze kleuren en het koor heeft een donatie gedaan voor het Kankerfonds. Wij hebben het roze tintje van het koor tijdens je afscheid, ook een beetje gedragen. Het was niet makkelijk in de gegeven omstandigheden te zingen, maar we hebben dit met heel ons hart voor jou gedaan.

Lieve Alie, rust zacht en wat zullen we je missen………

 

Geschreven door Jeannette Kaak en voorgelezen tijdens het afscheid van Alie.

 

Afscheidslied Alie Sturm

 

Mel.: Butterfly

Veel te jong, ben jij nu, heen gegaan

Zie je nog, bij de sopjes, stralend staan

Van ’t begin al bij het koor

Een hoedje op in ’t roze en wit

Was er altijd, een dametje met pit

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

 

Alie Sturm, heel attent, en spontaan

Je moest jou, maar gewoon, laten gaan

Praatje hier en praatje daar

Ja met een lach en veel plezier

En in je hand, meestal een glaasje bier

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

 

’t Is nu stil, en dat is, ongewoon

Onze Alie, een fantastisch, mooi persoon

In onze ogen blinkt een traan

Want jou vergeten doen wij niet

Vandaag voor jou, speciaal dit afscheidslied

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

 

Wat een vrouw, dapper en lief

In al jou dingen was jij altijd positief

Ging steeds maar door, wat kon jij toch veel aan

Wij moeten jou nu laten gaan

Ja moeten jou nu laten gaan

 

Tekst geschreven door Marian Neefjes.

Veel te vroeg….

preview_tabloid_41mm_ndc

 

 

 

 

Koopkorenfestival Enkhuizen 2-10-2016

Koopkorenfestival Enkhuizen.

Zondag 2 oktober stond het koopkorenfestival in Enkhuizen op onze agenda. ‘Smorgens werd er al eens oogluikend op buienradar gekeken want de weersvoorspellingen waren niet zo best. Om elf uur vertrok de bus uit Kraggenburg met veel pratende, enthousiaste dames die er zin in hadden. Even dachten we dat we naar het verkeerde festival werden gebracht, want de chauffeur bedacht toch wel een hele aparte route richting Lelystad. Op de dijk naar Enkhuizen waren de luchten prachtige, maar ook de eerste regendruppels dienden zich aan. Al denk ik niet dat veel dames dit doorhadden gezien de gezelligheid in de bus. Rond de klok van twaalf kwamen we aan in de Westerkerk waar de opening plaats vond van het festival. Om twee uur hadden wij ons eerste optreden. Door de weersomstandigheden onder parasols op een mooi terras. De stemming zat er al gauw in en de dames van Smartenzo lieten goed van zich horen. Ondertussen was het menens met het weer en bleef de regen onverminderd stromen. Na het eerste optreden maar gauw een verwarmd terras op gegaan en Smartenzo zou Smartenzo niet zijn als we daar ook niet weer ons eigen feestje bouwden. Het tweede optreden was bij de pizzeria ‘Bella Vita’. De eigenaar zorgde voor een extra grote parasol om ons allen een zo droog mogelijke plaats te geven. En zo stonden we in de stromende regen, onder de druppelende parasols vrolijke liedjes te zingen. Een vreemd optreden. De regen sloeg onze dirigent Lineke tegen haar kuiten, de auto’s reden tussen het koor en het publiek heen en wij moesten waakzaam blijven wilden we niet onder de druppels van de parasols terecht komen. Na het optreden weer gauw naar de kerk waar we nog een aantal liedjes gezamenlijk hebben gezongen met de andere koren. Om half zes zaten de dames weer in een droge bus waar dhr. Kaak er voor zorgde dat de dames na zo’n natte koude dag ook weer opgewarmd werden met een heerlijke jachtbitter. De sfeer kwam er steeds meer in en het werd een vrolijke terugreis. De foto’s zullen uitwijzen dat deze dag, ondanks de regen, de dames van Smartenzo het zonnetje van Enkhuizen waren!

Anita

Slotavond in ’t Wapentje, Ens, 22-6-2016

Slotavond SmartenZo, 22 juni 2016.

En zo was het na een bewogen jaar met veel repeteren en optredens al weer de laatste avond voor de zomervakantie. Traditie getrouw wordt deze slotavond in feestelijke sferen doorgebracht. De feestcommissie Trudeke, Gerda, Greetje en Jose, gaven in de uitnodiging al aan dat het dit keer om een Hollandse avond ging en dat we onze kleding hierop aan konden passen. Het feest werd gehouden in het Wapentje van Ens, een mooi donker bruin café dat voor deze avond zeer geschikt was. Vele koorleden hebben zich aan de dresscode gehouden en zagen er op z’n Hollands uit. Heel het café zag rood, wit , blauw en oranje. Onze voorzitster Wil opende het feest met een woord van dank aan de feestcommissie en aan Lineke onze dirigente. Ze werden allemaal even in het zonnetje gezet.

Daarna was het woord aan de feestcommissie en kwamen we er al snel achter dat het niet zo maar een gezellig praat avondje ging worden. Nee, we werden door loting in groepen verdeeld om zo mee te doen aan de karaoke. Iedere groep koos een lied en mocht dat vervolgens op een podium voordragen. Iedereen deed goed mee en niemand liet zich kennen. Andre Hazes, Drukwerk, Willeke Alberti en zelfs Jo met de Banjo kwamen voorbij. Halverwege de avond was er nog een grote verassing en kwam K3 langs met het lied  Yippie Yayee. Drie uitbundige dames die met hun pittige jurkjes de show kwamen stelen. Na de karaokeshow werd het nog een vrolijke ongedwongen Nederlandse avond en gingen de voetjes van de vloer. Er werd luidkeels mee gegalmd met alle oude en nieuwe Hollandse hits van vroeger en nu. We kunnen weer terug kijken op een mooie geslaagde avond en willen nogmaals een dank uit brengen aan de dames die deze avond hebben georganiseerd.

Ik wens iedereen weer een goede zomer en een fijne vakantie!

Anita