Het grote Grouster Smartlappenfestival.

Ja, daar gingen we weer, met z’n allen in de bus, de stemming zit er al meteen in, iedereen is ’n beetje in een uitgelaten stemming. Na drie opstapplaatsen was iedereen er en gingen we richting Friesland naar Grou.

Onderweg werden nog even de nagels gelakt, de wimpers bijgewerkt en lippen gestift.

In het hotel Stay-away was het al een grote drukte, en al lopend door het gebouw kwamen we langs het podium. Het leek ons nogal klein, konden we daar allemaal wel op? En het was in een hal, niet in een zaal zoals de meesten dachten, maar ach, we zouden wel zien.

Toen het eerste koor begon konden toch wel veel andere koorleden mee luisteren in de hal, op de trappen of boven in de vide. Ook was het in de zaal op een groot scherm te zien.

Om niet met een lege maag te hoeven zingen schoven wij als eerste aan bij het koud/warm buffet, en we lieten het ons goed smaken.

Ons eerste optreden dan, iedereen nog een beetje zoeken naar zijn plekje, hoe gaan we staan op dit podium, alles neerzetten, wel een beetje snel, niet te rommelig. Marian kondigde ons aan en eindelijk kon Lineke de eerste noten dan laten aanslaan, ‘Peter’ ging goed van start. Over het eerste blok waren we best tevreden, twee jury leden hielden ons laatste lied wel voor gezien maar ach…

Alle andere koren ook goed bekeken en beluisterd, zo doe je misschien nog eens leuke ideeën op. Er waren bijzonder goede koren bij, leuke uitstraling, mooie kleding. We schatten ons zelf in als een goede middenmoot. Marian probeerde bij het begin van ons tweede blok nog even de jury ‘om te kopen’ door middel van een zakje dropjes met de naam Steekpenningen, dit werd vrolijk ontvangen! (goed idee Ineke)

En dan, als allerlaatste lied van deze avond: (7 koren x 10 liedjes) zongen we het eerst Zwarte slaven, het arrangement van onze dirigent Lineke. Wéken hadden we geoefend en nu dan voor de eerste keer konden we ons lied ten gehore brengen, en het ging goed! We kregen veel applaus en dat doet je toch erg goed. Complimenten aan de muzikanten, zij hebben het toch ook maar weer fantastisch gedaan!

En toen, eindelijk, op naar de bar, de kelen moesten nodig gesmeerd worden.

De uitslag: we zaten niet bij de eerste drie, dus werd het een vierde plaats, toch wel goed dames! Er zijn videobeelden gemaakt en een juryrapport wordt ons nog toegezonden, we zijn benieuwd.

Winnaar werd ‘Uit Volle Borsten’ uit Dussen, tweede ‘de Feanwiven’ uit Heerenveen en derde ‘Kommer en Kwel’ uit Top en Twel.

Het was een gezellige avond, goede sfeer en leuke mensen allemaal, voor herhaling vatbaar!

Wil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.