Havendagen Vollenhove.

Dit keer uitgenodigd in Vollenhove, het voormalige vissersdorp aan de Zuiderzee.

Tijdens de havendagen op zaterdag kregen we drie lokaties toegewezen om van ons te laten horen en dat betekende dat we ons dus tussendoor moesten verplaatsen en dat vereiste heel wat creativiteit. Er waren twee bolderkarren voor de accordions en spullen en een steekkarretje (roze versierd) voor de krukjes. Maar Sietske was heel verassend: zij had voor haar keyboard een prachtige oude kinderwagen op de kop getikt, mooi roze geverfd en erop geschreven:”Smart(je) en Zo”  Geweldig! Zie de foto’s.

Eerst gezongen bij de échte groenteboer aan de Voorpoort. Het was nog vroeg (10.30u) dus nog niet zoveel publiek maar het debuut van Patsy ging goed.

2e Lokatie was bij bar De Dobbe, daar was intussen meer publiek en  met Patsy ging het steeds beter.

Weer verder trekkend door de Kerkstraat waar we als roze sliert weer erg veel bekijks hadden. Leuke kraampjes waar menigeen stil bleef staan voor bijv. roze sierraden, -schoenen, -riemen, -petjes en zelfs roze lingerie setjes.

Ook was het nodig voor enkele dames om hun schoenen te laten poetsen of een djambee-muzikant over te halen om met ons mee te spelen!

Op het kerkplein, de derde lokatie, eerst nog even meegezongen met het Vollenhoofs piratenkoor, daarna ons eigen repertoire ten gehore gebracht. Hier mochten we gebruik maken van de geluidsinstallatie, erg fijn, en Patsy klonk zo mooi dat Lineke er niet alleen kippevel van kreeg maar ook ontroerd raakte!

Nou, een groter compliment kun je als koor niet krijgen.

Er was trouwens ook een verloting, maar daar deden we dit keer maar niet aan mee………

Tja, en dan zit het er weer op, terug naar de tent om nog een afzakkertje te nemen. Maar in de haven aangekomen vroeg de eigenaar van een botter of we niet nog eens wat wilden zingen maar dan op zijn botter! Nou, zo’n bijzonder aanbod laten we natuurlijk niet gaan, de meesten van ons konden nog wel even blijven en daar gingen we dan. De bruine botter straalde van al dat rose en er was veel bekijks. Ook Patsy kwam weer langs, dat dachten we al.

In de krant kwam hier een foto van met de tekst: de frivole outfits van Smart en Zo….  Het is maar hoe je het bekijkt.

Het was een erg leuke en gezellige dag, heerlijk gezongen en gespeeld en een weer een ervaring rijker.

Wil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.