CD opname zang

Zangopname voor onze tweede CD

Vrijdagavond 6 februari en zaterdag 7 februari 2015 was het dan zover. Na vele avonden flink oefenen om de puntjes op de i te krijgen gingen we dan de studio in om onze tweede cd op te nemen. Nou ja studio, het Gebouwtje in Ens omgebouwd als studio. Twee weken voor deze datum zijn de muzikanten al aan de beurt geweest en nu konden wij als zangeressen onze kunsten  laten vastleggen.

Aangekomen bij de studio hing er een groot bord aan de muur met de tekst…STILTE HIER ZIJN OPNAMES. Dat zag er professioneel uit. Binnen was het een walhalla van snoeren, microfoons en koptelefoons. We werden er even stil van. Jan Kistjes de producer liep al heftig heen en weer om alles zo goed mogelijk neer te zetten. Dit was toch wel iets heel serieus. Na de koffie kregen we eerst een uitgebreide uitleg met wat we wel en wat we niet mochten doen. We kwamen er al snel achter dat het hier om een echte professional ging en dat we niet zomaar wat gingen doen. Na een uitgebreide uitleg werden we gepositioneerd en kregen we een koptelefoon op ons hoofd. Dat was het eerste moment dat we de prachtige muziek die onze muzikanten hadden opgenomen kregen te horen. Geweldig mooi. En daar gingen we, twee dagen lang op ons mooist, ons zuiverst, heel geconcentreerd dertien nieuwe liedjes aan het opnemen voor de onze nieuwe cd. Iedereen deed zijn uiterste best en vooral Lineke om ons zo goed mogelijk te laten zingen. Jan Kistjes hoorde de kleine foutjes en schroomde niet om sommige zangeressen even op de schouder te tikken. Jeannette en Marian zongen als nachtegalen de solo partij en de meegekomen muzikanten zorgden voor de inwendige mens. Zaterdagmiddag om 16.00 uur stond het er dan eindelijk op en konden we moe maar voldaan tijdens een borrel terug kijken op twee geslaagde dagen.

Mijn grote complimenten aan de organisatie en aan een ieder die zich twee dagen volledig hebben ingezet. Dat de cd prachtig wordt is zeker en ik kan niet wachten tot hij op 18 april op ons tien jarig jubileumfeest gelanceerd wordt.

Anita Lassche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven