Amazing!

Amazing meezing pieperfestival.

Op 8 september 2011 hebben wij met onze koor mee gedaan aan het Amazing meezing pieperfestival. Een festival wat gehouden wordt in een enorme grote tent op de Deel in Emmeloord en waar nog 7 andere koren vanuit de gehele polder aan mee deden. Het was een wedstrijd en dat maakte het hele gebeuren voor ons als koor een stuk spannender en misschien wel een stuk beladender. We maakten ons zelf wijs dat meedoen belangrijker was dan winnen en dat het win element er voor ons niet bij hoefde te zitten. Maar ja, het is nu eenmaal een wedstrijd en de koorrepetitie voorafgaande aan het festival stond dan ook volledig in het teken van de wedstrijd.

Onze dirigent was een stuk strenger dan normaal en er werden heel wat puntjes op de i gezet. Vol goede moed kwamen wij dan ook in de tent aan die al aardig vol liep met leden van andere koren en publiek uit Emmeloord en omstreken. Henny Huisman ging de avond aan elkaar praten en dat maakte het ook extra bijzonder. Want ja, de meeste van ons koor, en ik inclusief waren toch wel een beetje bang om door zo’n BNer voor zo’n enorm publiek aangesproken te worden, en ja, wat ga je dan terug zeggen. De kriebels in de buik kwamen toen toch ook wel een beetje op zetten en toen het festival begon en er meerdere koren zo ontzettend goed waren werden bij de meeste van ons de zenuwen toch echt wel serieus. Kunnen wij daar wel tegen op en kennen we de tekst nog wel spookte het door ons hoofd.

Na de pauze waren we aan de beurt en gingen we vol vertrouwen met enige angst het podium op. Henny had nog wat flauwe grappen en daarna kon de muziek hun liedjes inzetten. We zongen uit volle borst en vooral het lied ‘Vuile Huichelaar’werd met zoveel passie gezongen dat je bijna ging afvragen of het nog wel goed zit met de huwelijken van onze koorleden. Toen Patsie werd gezongen werd het stil in de zaal en zag je menigeen een traantje weg pinken.

Tot slot het lied ‘Mijn Opa’, toen stond de zaal helmaal op zijn kop. De jury was vol lof en voldaan kwamen we het podium af. Toen was het afwachten geblazen. Rond de klok van elf kwam het verlossende woord en bleek dat alle inspanning beloond werd. Smartenzo kreeg de eerste prijs. De jury vond unaniem dat wij die avond sprankelend, zuiver en vooral heel enthousiast waren. Ook de muziek kreeg een compliment. En dan blijkt zo’n wedstrijd toch wel heel leuk te zijn. Joelend en juichend hebben we de zeer verdiende beker van Henny Huisman in ontvangst genomen. Voor ons een kroon op het werk en een zeer verdiende prijs. Het smaakt in ieder geval naar meer.

Anita Lassche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.