1 Juni: twee optredens op een avond

Twee optredens op een dag!


Zaterdag 1 juni was voor SmartenZo een bijzondere dag. We mochten deze dag twee optredens verzorgen. Om 16.00 uur werden wij verwacht in het kerkzaaltje in Ens. Annabelle haar ouders vierden daar hun 50 jarig huwelijkfeest en Annabelle had bedacht om ze met een optreden van SmartenZo te verrassen. Toen we bij het zaaltje kwamen zagen we een beeldschone Annabelle die al iet wat zenuwachtig op ons stond te wachten. Ook haar ouders leken wel wat gespannen maar na de eerste noten van ons zag je ze ontspannen en gezellig mee zingen. Ook de familie was aangenaam verrast en zong uit volle borst mee. Er werd  mening traantje weggepinkt. Voor ons mooi om te zien dat we met SmartenZo mensen kunnen ontroeren. Na een half uurtje zingen werden we beloont met een hapje en een drankje en toen snel op pad omdat er niet veel tijd meer zat tussen ons tweede optreden.

Het tweede optreden was in Nieuwleusen in het restaurant  ’t Witte Peerd’. We waren daar uitgenodigd door Dhr. Kouwen om daar een mooi optreden te verzorgen. Dhr. Kouwen had ons eerder horen zingen in Vollenhove. Zoals wel vaker het geval is waren we weer goed op tijd. Nou ja, een uurtje te vroeg is nou ook weer niet nodig, maar goed, de koffie stond klaar en we vermaakten ons best. Toen het 20.00uur was ging Wil al eens naar de zaal om te kijken of we al klaar moesten gaan staan. Tot haar grote schrik zaten er nog maar 8 mensen in de zaal. Komt goed, zeiden de organisatoren. Hier in Nieuwleusen komen ze altijd een kwartiertje later. En het kwam goed.

Na dat kwartier zat de zaal goed vol en konden we los. We zongen uit volle borst en onze liedjes sloegen direct aan en een ieder zong vrolijk met ons mee. Omdat Marian op vakantie was deed Wil het woordje voor het koor. En keurig hoor, alleen hoe heten nu die toeters en blazers Wil? Want na ons optreden speelde het blaas orkest ‘Toet en Bloaslust’ uit Slagharen voor het publiek. Wat een feest! Om 21.00uur gingen de benen al van de vloer en werd er al een eerste polonaise gelopen. En zo ging het door tot 23.30uur. Dhr. Kouwen trakteerde iedereen nog op een oer Hollandse  gehaktbal, de volgende dag was hij nl jarig. Samen met het blaasorkest werd een spontaan ‘lang zal hij leven’ gezongen. Na een gezellige, voldane avond keerden we weer naar huis terug.

(Anita, je was een voortreffelijk inval ‘Sophietje’. (red.))

Anita.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.